Nakup vozila GVM

Spoštovani krajani,

Mesec oktober je mesec požarne varnosti. Vsako gasilsko društvo pa za svoje uspešno delovanje poleg izobraženih gasilcev potrebuje tudi sodobno gasilsko opremo. Kot ste bili že obveščeni preko novičk KS Čemšenik, naše društvo, Prostovoljno gasilsko društvo Čemšenik, letos nabavlja novo vozilo, skladno s planom nabave novih gasilskih vozil v Gasilski zvezi Zagorje.

Obstoječe vozilo za prevoz moštva GVM (VW transporter) je društvo kupilo pred 24 leti. Vozilo je staro in ni več primerno za prevoz otrok. V našem društvu je okrog 25 pionirk in pionirjev, zato je potreba po novem vozilu nujna.

V društvu smo se odločili za nakup VW Caravelle. Poleg sodobnega vozila, bo istočasno nabavljena tudi določena nova gasilska oprema v vozilu po tipizaciji, s katero bo naše društvo dodatno opremljeno s sodobno opremo za morebitne intervencije in bomo lahko tako še hitrejši in bolj uspešni v reševanju, v kolikor se nezgodni dogodek zgodi pri vas doma.

Del cene vozila pokrije Gasilska zveza Zagorje in del moramo zbrati sami. Naš delež predstavlja približno 20.000 EUR. Ker bo nabava novega kombija dobrobit za društvo ter celo Krajevno skupnost Čemšenik in za vse njene krajane, se bomo s prošnjo za prostovoljni prispevek v drugi polovici oktobra oglasili tudi pri vas, ko vam bodo naši predstavniki lahko odgovorili še na vaša dodatna vprašanja.

V upanju, da nabavo novega vozila pozdravljate in da boste lahko prispevali prostovoljni prispevek, vas lepo pozdravljamo in kličemo z gasilskim pozdravom

NA POMOČ!

Dopis